algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
10°

Els talibans rebutgen l'oferta de Bush d'aturar la guerra a canvi de Bin Laden

El president aprofità per llançar un advertiment a Hussein, a qui titllà de «maligne»

George W. Bush, en una conferència de premsa mantinguda a la Casa Blanca, concedí ahir «una segona oportunitat» al règim taliban perquè accedeixi a entregar Ossama Bin Laden, fet que suposaria una reconsideració per part de Washington respecte de la continuació dels atacs sobre l'Afganistan. Això no obstant, els talibans, per boca del mulla Omar, s'apressaren a rebutjar l'oferiment.

«Si el règim taliban entrega Ossama Bin Laden, reconsiderarem allò que estem fent», digué el president, que advertí que la guerra contra el terrorisme es perllongarà tot el temps que sigui necessari fins que s'aconsegueixi la victòria. «La nostra guerra és contra el terrorisme en general. Ossama Bin Laden és el pitjor, però és un dels 22 de la llista de terroristes. Finalment el detindrem, però és una persona que fa part d'una xarxa». Al mateix temps, Bush es mostrà optimista davant del futur de la campanya contra el terrorisme internacional. El mandatari nord-americà deixà oberta la possibilitat d'eventuals atacs contra altres països i llançà un advertiment al president iraquià, Saddam Hussein, a qui titllà de ser «un home maligne» i al qual els EUA «vigilen atentament».

El líder suprem dels talibans, el mulla Mohamed Omar, descartà lliurar Osama Bin Laden després que el president Bush declaràs que reconsideraria els seus atacs si la milícia accedia a la seva petició. El mulla rebutjà la «segona oportunitat» al·legant que no entregaran el dissident saudita perquè seria contrari als principis de l'Islam, i aprofità per qualificar l'operació «Llibertat Duradora» d'acte terrorista.

Bush es mostra a favor de crear un Estat palestí  
El president dels Estats Units, George W. Bush, assegurà ahir vespre que els Estats Units es mostren favorables a la creació d'un Estat palestí, a condició que els palestins reconeguin el dret d'Israel a existir. «Consider que un Estat palestí ha d'existir sempre que reconegui el dret de l'Estat d'Israel a existir i el respecti», va afirmar Bush en una conferència de premsa mantinguda a la Casa Blanca. Bush subratllà, en aquest sentit, la necessitat d'aplicar les recomanacions de la comissió Mitchell per un alto el foc entre Israel i els palestins.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris