lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

Apareix el quart cas d'àntrax en una periodista de Nova York

Una periodista de l'NBC dóna positiu del bacteri i pateix una infecció cutània

Una periodista de la televisió NBC va donar ahir positiu del bacteri de l'àntrax a Nova York, en el que suposa el quart cas d'inhalació d'aquest bacteri des del 2 d'octubre, quan tres treballadors de l'empresa American Mitjana Inc donaren positiu al sud de Florida. La cadena de televisió assenyalà que no hi havia motius per pensar que la treballadora hagués estat exposada al bacteri per inhalació, sinó que es tractava d'una «infecció cutània a la pell» o carboncle "la malaltia més comuna derivada de l'àntrax", a diferència dels casos de Florida. Les autoritats informaren que aquesta treballadora es troba hospitalitzada i respon positivament al tractament.

Després de conèixer-se la notícia, el batle de Nova York, Rudolph Giuliani, demanà calma a la població, mentre que el secretari de Salut a Washington, Tommy Thompson, assegurava que fins ara no hi ha proves que es tracti d'un acte terrorista. El director de l'FBI, Barry Mawn, coincidia plenament amb Thompson a l'hora d'assegurar que no percebia cap connexió entre els devastadors atemptats de l'11-S i la infecció d'àntrax detectada a la periodista de la televisió NBC. «No hi ha res que vinculi aquest darrer cas amb l'incident del dia 11 de setembre de manera ferma», va declarar Mawn a la premsa.

D'altra banda, diverses fonts asseguraven que aquest darrer cas és independent de la infecció de Florida, i el batle de Nova York insistia a demanar calma a la població i apuntava les grans possibilitats de contenir la infecció. Altrament, un sobre que contenia pols blanca fou trobat en una sala del Departament d'Estat dels EUA, segons va informar el portaveu Richard Boucher ahir divendres. «En aquest moment no hi ha motius per alarmar-se», afegí.

El cas l'estan investigat agents de l'FBI, assenyalà Boucher a la premsa. La «substància sospitosa» es trobà en una sala del setè pis, que fou tancada per motius de seguretat. A més, les autoritats també trobaren un altre sobre el contingut del qual s'investiga en un avió a Florida.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris