muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

Un nou cas d'àntrax a Florida obliga a obrir una investigació criminal

L'existència d'una tercera persona contagiada amb el bacteri de l'àntrax a Florida ha obligat les autoritats a enfocar aquests casos com una investigació criminal, però no encara com un atac terrorista bacteriològic. Una dona de 35 anys, empleada del grup periodístic American Media Incorporated (AMI) de Boca Ratón, està sent tractada amb antibiòtics després d'haver donat positiu en un examen de les seves fosses nasals, però no s'espera que desenvolupi la malaltia mortal del carboncle. La setmana passada es va saber que una persona de 63 anys havia mort pel bacteri i que una altra de 73 estava hospitalitzada.

Héctor Pesquera, cap de l'Agència Federal d'Investigació (FBI) del sud de Florida, aclarí que aquests casos no es poden relacionar encara amb armes biològiques, «perquè no hi ha proves que demostrin que fossin provocats per grups terroristes».

L'edifici d'on procedeixen les tres víctimes continua tancat i en quarantena, i agents amb vestits especials continuen examinant cada pam de les redaccions dels periòdics sensacionalistes que s'editen a l'edifici. En aquest context, el fiscal general nord-americà, John Ashcroft, indicà ahir que les circumstàncies en que s'han desenvolupat aquests casos fan pensar que la seva aparició no «és natural».

En aquest sentit, insistí que ara com ara encara «no hi ha cap indicació que demostri que aquest brot de bacil de l'àntrax hagi estat creat per persones vinculades amb els esdeveniments de l'11 de setembre», indicà Ashcroft en unes declaracions a la cadena de televisió nord-americana NBC.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris