muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín:
13°

El món àrab creu que el pròxim atac serà a l'Iraq

Augmenta la certesa que l'Iraq és un dels objectius de Washington

L'avís dels Estats Units que pot dur la seva lluita antiterrorista a altres nacions fa augmentar, en el món islàmic, la certesa que l'Iraq serà atacat, tot i la negativa àrab de donar suport a la guerra més enllà de l'Afganistan. El secretari general de la Lliga Àrab, Amro Musa, advertí ahir en una entrevista radiofònica amb l'emissora egípcia Al Saut, que qualsevol acció militar contra un país àrab tindrà «greus conseqüències».

Fins i tot els règims àrabs moderats han rebut amb aprensió l'avís dels EUA a l'ONU afirmant que es reserva el dret d'ampliar la campanya antiterrorista. L'objectiu més probable d'una ampliació de la guerra contra el terrorisme seria Iraq, tot i que en aquest cas l'operació Llibertat Duradora no tindria el suport àrab.

També Síria, a través del diari oficial Tishrin, advertí sobre el perill d'estendre els atacs nord-americans a altres països. «Hi haurà una campanya de rebuig contra aquesta acció de terror per part dels EUA» que cerca les connexions del dissident saudita Osama Bin Laden a altres països del món, apunta el diari.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris