algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

Els Estats Units intensifiquen els atacs contra l'Afganistan sense repòs

Quasi tots els aeròdroms, bases talibanes i les majors ciutats foren danyades pels míssils

41396

Els ferits dels bombardejos són traslladats a l'altra banda de la frontera.

EPA

Els Estats Units han intensificat els atacs sobre l'Afganistan i els han ampliat a les hores diürnes, amb la intenció de no donar repòs a les forces talibanes. De fet, els Estats Units estan preparats per dur a terme bombardeigs «24 hores sobre 24» contra l'Afganistan després de l'«èxit» dels primers atacs, segons va declarar ahir el president George W. Bush i el secretari de Defensa dels Estats Units, Donald Rumsfeld. «La missió ha estat un èxit», declarà Bush, el qual deixà clar que «no diré si desplegarem o no tropes terrestres» per raons de seguretat.

«Hem encertat el blanc a diversos campaments d'entrenament terroristes», declarà Rumsfeld. «Amb els èxits dels atacs anteriors, podem estar a punt per dur a terme bombardeigs 24 hores sobre 24 si així ho desitjam», afegí Donald Rumsfeld. Aquesta supremacia s'ha aconseguit després que «haguem causat danys a la majoria dels aeròdroms "crec que tots menys un", així com en els seus radars i bateries de defensa antiaèria», declarà el ministre a la premsa. Pel que fa a la resta d'objectius als quals feren blanc, el general Richard Myers, cap de la Junta d'Estat Major, afirmà que el 80 per cent dels objectius escollits foren destruïts o danyats. Els caps del Pentàgon varen evitar concretar quins objectius foren tocats, encara que varen fer al·lusió a quarters militars.

Sobre una eventual operació terrestre, Rumsfeld va dir que els Estats Units no descarten res i el general Myers va assenyalar que tenen la capacitat tècnica per dur a terme missions especials amb tropes terrestres sense tenir una base logística molt pròxima a l'Afganistan. En els dos primers dies, les incursions dels avions dels Estats Units i del Regne Unit es varen realitzar durant la nit, però ahir els bombardeigs es varen dur a terme de dia. Així les coses, els avions dels Estats Units varen dur a terme atacs contra Kabul, Kandahar (sud), Herat (oest) i Jalalabad (est), segons va anunciar l'agència Afghan Islamic Press (AIP), amb base al Pakistan.

L'agència, pròxima al règime dels talibans, en el poder a Kabul, va confirmar que els avions dels Estats Units varen atacar els aeroports d'aquestes ciutats i altres objectius, però no donà més precisions. L'AIP també afirmà haver sentit parlar d'atacs contra Mazar-e-Sharif, Shiberghan i Kunduz, tres ciutats del nord de l'Afganistan. El nombre de morts civils, segons els talibans, s'acosten al centenar a trentenes: 31 el diumenge i 35 el dilluns. Les baixes d'ahir, amb atacs més intensos, encara no han estat comptabilitzades pel règim taliban.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris