nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
11°

El «Kursk» és reflotat i duit a dic sec

Està previst que el submarí arribi a port en un parell de dies

Després de més d'un any a les gèlides aigües de la mar de Barentsz, el submarí nuclear rus Kursk va sortir ahir de la seva tomba a 108 metres de profundidad i va començar la seva darrera travessia a dic sec, on arribarà en 36 hores i serà desballestat.

La barcassa Giant-4 començà a reflotar el Kursk diumenge vespre per mitjà de 26 grues i el mateix nombre de cables d'acer, en una operació que va ser més ràpida d'allò previst. Quan el submarí era a 40 metres de la superfície, una hora abans d'allò programat, la barcassa aixecà les seves vuit poderoses ancles i posà rumb a Rosliakov, al golf de Kola.

Diversos vaixells de l'Armada russa s'acostaren a la zona on poc abans jeia el Kursk perquè els seus oficials i marins llançassin flors a l'aigua en homenatge als 118 tripulants que moriren en el naufragi fa poc més d'un any. Un portaveu naval declarà, emocionat, que l'ofrena es dedicava especialment als set tripulants que queden al fons de la mar, a l'interior de la proa.

En el primer compartiment de proa, que se seccionà fa un mes per evitar riscs, hi havia la sala de torpedes, la zona més afectada per les dues misterioses explosions que enfonsaren el submarí en uns exercicis militars el dia 12 d'agost de l'any 2000. Les tasques de reflotament del Kursk s'iniciaren el passat dia 15 de juliol, avui fa 87 dies.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris