algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

Els EUA amenacen d'atacar més països

Justifica la decisió en el «dret a la legítima defensa» arran dels atacs de l'11 de setembre

El Govern dels Estats Units no descarta emprendre accions contra altres països en l'exercici del que qualifica com a «dret a la legítima defensa» pels atacs perpetrats l'11 de setembre en aquest país. La possibilitat de dur a terme accions contra altres països està continguda en una carta remesa al Consell de Seguretat de l'ONU, que ahir es féu pública. «Podem trobar que el nostre dret a la legítima defensa requereix més accions respecte d'altres Estats i organitzacions», afirma la missiva, firmada per l'ambaixador dels EUA a l'ONU, John Negroponte. La carta comença informant el Consell de Seguretat que «d'acord amb l'article 51 de la Carta de las Nacions Unides (...) els Estats Units, en unió d'altres Estats, han iniciat accions en l'exercici del seu inherent dret a la defensa individual i col·lectiva després dels atacs que es dugueren a terme l'11 de setembre».

Negroponte recorda que en els atacs a Nova York, Washington i una localitat de Pensilvània «moriren més de cinc mil persones, entre els quals hi havia nacionals de 81 països i foren destruïts quatre avions civils, les torres del World Trade Center i una secció del Pentàgon». «Des de l'11 de setembre, el meu Govern ha obtingut clara i convincent informació que l'organització Al Qaida tingué un paper central en els atacs», explicà Negroponte.

No obstant això, l'ambaixador nord-americà ressaltà que «encara hi ha moltes coses que desconeixem. La nostra investigació està en els seus passos inicials», per la qual cosa el diplomàtic adverteix que podria derivar-se la implicació d'altres estats o organitzacions en els atacs. Després d'afirmar que Al Qaida opera a l'Afganistan amb el consentiment del Govern taliban, la carta afegeix que «malgrat tots els esforços dels EUA i la comunitat internacional, el règim taliban ha refusat canviar la seva política». «Des del territori d'Afganistan, Al Qaida continua l'entrenament i el suport dels terroristes que ataquen gent innocent a tot el món i té com objectiu els EUA i els seus interessos».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris