muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín:
13°

Els vuit cooperants i la periodista Yvonne Ridley, moneda de canvi

La situació en què es troben els vuit cooperants de l'ONG Shelter Now International i la periodista britànica Yvonne Ridley està adquirint per moments connotacions dramàtiques, ja que després de l'inici dels atacs contra l'Afganistan per part dels Estats Units i la Gran Bretanya tot apunta que podrien ser emprats com a moneda de canvi o mesura de pressió contra els aliats.

Els dos cooperants nord-americans, els dos australians i els quatre alemanys, juntament amb la periodista, es troben retinguts pel règim dels talibans sota diverses acusacions, entre les quals destaca la de «propagació del cristianisme» per part dels primers i d'entrada il·legal al país contra la periodista, que també havia estat acusada pels integristes islàmics d'espionatge.

Tot i que els governs dels EUA, Austràlia, Alemanya i la Gran Bretanya havien exigit als talibans l'alliberament incondicional dels cooperants i la informadora, l'inici de l'ofensiva militar contra les principals ciutats afganeses posa en serioses dificultats el compliment d'aquest extrem, ja que sense dubte tots constitueixen uns ostatges molt valuosos a l'hora de negociar amb la comunitat internacional.

El pare d'Yvonne Ridley, Allan Ridley, explicà ahir que es troba molt afectat per l'inici dels atacs, ja que això fa que temi per la vida de la seva filla, que havia de ser alliberada pels talibans a la frontera amb el Pakistan avui mateix. El Govern britànic, de la seva banda, responsabilitza el règim de Kabul de la seguretat de la periodista. Cap dels governs implicats no ha acceptat la proposta dels talibans, que consistia en alliberar tots els presoners a canvi de no dur a terme l'atac al seu país.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris