algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

L'OTAN accepta les peticions d'ajuda militar presentades pels Estats Units

Dues de les mesures es refereixen al desplagament de forces aèries i navals aliades

Els països de l'OTAN acceptaren ahir les peticions d'ajuda presentades pels Estats Units de cara a la campanya que prepara en resposta als atemptats del passat dia 11 de setembre, la responsabilitat dels quals atribueixen a Osama Bin Laden. El secretari general de l'Aliança Atlàntica, George Robertson, anuncià l'aprovació de les demandes nord-americanes, en el que va definir com «una decisió que reflecteix la voluntat de l'Aliança d'ajudar els Estats Units».

La llista de vuit mesures aprovades ahir pels Governs dels devuit països aliats de Washington en comprèn dues que afecten directament mitjans de l'OTAN. La disposició «a desplegar elements de les seves Forces Navals permanents al Mediterrani oriental amb l'objectiu d'establir una presència de l'OTAN i demostrar la seva resolució» així com també al desplegament de «la seva Força Aerotranspotada d'Alerta Ràpida (avions de reconeixement Awacs) com a suport de les operacions contra el terrorisme». Segons fonts aliades, l'OTAN té un total de 17 avions Awacs, equipats amb satèl·lits i amb base habitual a Alemanya.

Les restants sis mesures impliquen directament els països aliats i es refereixen a la millora en la cooperació i intercanvi de la informació dels serveis secrets, la prestació d'ajuda a països amenaçats pel terrorisme i via lliure d'accés als Estats Units als ports i aeroports aliats. També aprovà l'adopció de mesures per incrementar la seguretat de les instal·lacions d'Estats Units a l'altres països.

Els aliats es comprometeren a omplir el buit que pot produir-se amb la reclamació de mitjans militars assignats ara a missions de l'OTAN i «que siguin requerits per donar suport directament a les operacions contra el terrorisme». Sobre aquest darrer punt, Robertson explicà que els esmentats mitjans podrien esser tropes dels EUA desplegades als Balcans a missions de pau a Bòsnia i a Kosovo.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris