lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

La retallada de plantilla a Iberia podria afectar 2.000 persones

De Irala: «Les ajudes a les empreses amenacen la lliure competència»

L'expedient de regulació d'ocupació que Iberia estudia plantejar podria afectar un total de 2.000 persones, una xifra que s'obté de traslladar la reducció del 10 per cent de l'activitat de l'aerolínia a la plantilla. Malgrat aquesta situació, el president de la companyia, Xabier de Irala, assegura que Iberia serà una de les empreses del sector que superarà la crisi causada pels atemptats terroristes contra els EUA. Pel que fa a les ajudes estatals per superar aquesta crisi concedides a les companyies nord-americanes i a les europees Sabena i Swissair, De Irala advertí que posen en perill la lliure competència als cels europeus.

Fou el director de comunicació de l'empresa, Luis Díaz Güell, qui confirmà que Iberia «prepara una reducció de la producció pròxima al 10 per cent i si es fes una trasllat d'aquest 10 per cent al volum de la plantilla s'estaria parlant d'unes 2.000 persones». Així ho explicà ahir en declaracions radiofòniques, afegint que totes les companyies s'han d'adequar a les noves circumstàncies. «Els plans de creixement es veuran afectats en una reducció del nombre d'hores de vol que afectarà els avions i les tripulacions que Iberia té en lloguer i que haurà de traslladar-se a la resta del personal».

L'empresa, això no obstant, està confiada que resistirà la crisi perquè té una estructura financera sanejada. Així ho digué ahir al Senat el seu president, explicant que la posició estratègica de l'aerolínia ha minvat els efectes de la crisi.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris