lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

Pakistan, que té les proves contra Bin Laden, vol negociar amb l'exrei Shah

El president Musharraf és partidari que l'exmonarca formi govern unificat a l'Afganistan

El president pakistanès, Pervez Musharraf, que ja té en el seu poder les proves que inculpen Bin Laden, anuncià ahir que espera que l'exrei de l'Afganistan, Mohammad Zaher Shah, enviï el més aviat possible un emissari a Islamabad per discutir sobre la formació d'un Govern que succeiria els talibans, segons indicà ahir la secretària d'Estat d'Afers Estrangers d'Itàlia, Margherita Boniver. Segons Boniver, el president pakistanès és partidari que Zaher Shah jugui un paper en la formació d'un govern unificat a l'Afganistan, després de la caiguda dels talibans.

«Els pakistanesos s'adonen que l'ancià rei és un persona amb la qual poden discutir directament en un procés de pau», afirmà. Musharraf «m'ha demanat que transmeti al rei el desig del Pakistan de rebre un emissari "una persona pròxima al rei" a Islamabad el més aviat possible». Mentrestant, el Govern del Pakistan començà ahir a estudiar les proves de la investigació realitzada per Washington que imputa al dissident saudita la responsabilitat en els atemptats de l'11 de setembre contra els EUA. Després de 24 hores d'incertesa, després d'afirmar que no tenia proves suficients per fer una valoració, Islamabad confirmà que ja ha rebut les primeres evidències sobre la implicació de Bin Laden.

Segons la versió dels Estats Units, corroborada pel secretari general de l'OTAN, George Robertson, les proves «són clares i concloents» per implicar Bin Laden, amagat a l'Afganistan a l'empara dels talibans. Sobre si el Pakistan transmetrà als talibans la documentació que té sobre la implicació de Bin Laden, el portaveu Muhammad Khan indicà que el seu país «no actua com intermediari i només exerciria aquest paper si ens ho demanen». Khan també fou requerit perquè respongués amb un «sí o un no» a la pregunta de si, a la llum de les evidències rebudes, el Govern pakistanès està «convençut» de la culpabilitat de Bin Laden i la seva xarxa Al Qaeda, el portaveu, aixecant el to de veu, contestà: «No posin en boca meva paraules que no he dit».

Pel que fa a si el Pakistán se sent molest per tenir les proves més tard que els membres de l'OTAN, el portaveu manifestà que Islamabad comprèn que Washington decidís adoptar aquesta mesura amb els aliats. El portaveu eludí pronunciar-se sobre quina pot ser la postura dels EUA després que dimarts l'ambaixador del Pakistan, el mul·là Abdul Salam Zaef, es desclarà disposat a negociar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris