algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

La Reserva d'EUA redueix els tipus d'interès al 2'5%, a nivells del 1962

Les borses mundials reaccionen amb alces superiors a l'1 per cent

La Reserva Federal va recórrer, per novena vegada en el que duim d'any, a una reducció dels tipus d'interès per estimular la despesa dels consumidors, mentre que l'economia dels EUA continua a frec de la recessió. El Comitè de Mercat Obert de la Reserva Federal (Fed o banc central) fixà ahir en el 2'5 per cent el tipus d'interès que es cobren els bancs en préstecs a curt termini, amb la qual cosa passa de tenir el gener la taxa més elevada des de 1991 (6'5 per cent), a la més baixa des del 1962.

Amb una inflació del 2'7 per cent durant els darrers dotze mesos, els tipus d'interès real dels Estats Units es troben ara prop del zero per cent. La decisió de la Fed, esperada per la majoria dels analistes, no impressionà gaire Wall Street i just en conèixer-se l'anunci hi havia baixades lleus en els índexs Dow Jones d'Industrials i S&P 500, i pujades menors a l'índex Nasdaq, tot i que al llarg de la jornada magnificaren els efectes.

Segons les xifres preliminars al tancament, la mitjana Dow Jones d'Industrials, el baròmetre més significatiu de Wall Street, va pujar 106'56 punts, un 1'21 per cent, fins els 8.943'39 punts. El mercat Nasdaq, on cotitzen les principals empreses de les noves tecnologies, ordinadors i internet, experimentà una alça d'11'75 punts, un 0'79 per cent, fins els 1.492'21 punts, després que el dia anterior retrocedís un 1'22 per cent. La Borsa espanyola i la resta d'Europa també reaccionaren, anticipadament, a l'alça.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris