lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

El president pakistanès afirma que els talibans tenen els dies comptats

Admet el seu fracàs a l'hora d'influir perquè els protectors de Bin Laden l'entreguin als EUA

El president de Pakistan, el general Pervez Musharraf, afirmà ahir que el règim integrista islàmic dels talibans a l'Afganistan sembla tenir els dies «comptats» perquè la confrontació amb els Estats Units és imminent. En una entrevista a la cadena televisiva BBC, el president pakistanès apunta que ha intentat «influir» en el règim taliban més que «salvar-lo», protector del dissident saudita Osama Bin Laden, principal sospitós dels atemptats terroristes contra els EUA del passat 11 de setembre. «Sembla que els Estats Units intervindran a l'Afganistan. Ho hem dit als talibans i hem intentat que s'imposi la moderació i aquesta acció armada es pugui evitar», indicà el president Musharraf. «Això no obstant, "afegí" sembla que, segons l'actitud que han pres, els talibans donen per fet que la confrontació es produirà».

El president pakistanès va fer aquestes declaracions després de reconèixer que no pogué convèncer el Govern de Kabul perquè entregui Bin Laden als EUA. De moment i de manera oficial, Pakistan s'ha compromès amb Washington a cedir el seu espai aeri, intercanviant informació en matèria de serveis secrets i donar suport logístic en cas d'una ofensiva contra el règim dels talibans. Mentrestant, els grups extremistes radicals del Pakistan criticaren ahir les declaracions del president Pervez Musharraf, qui anuncià la vigília una intervenció rigorosa contra les escoles religioses (madrassa) que difonen el «terror i l'activisme».

L'escola corànica més gran del país, Jamia-ul-Uloom-ul-Islamia, titllà de «lamentables» les declaraciones del general Musharraf, entrevistat pel canal CNN. «Un cop més rebutjam les afirmacions que els seminaris prediquen l'odi o ofereixen un entrenament armat», declarà el portaveu d'aquesta escola, el mufti Mohammad Jamil. De la seva banda, Ghafur Ahmed, número dos del Jamaat-i-Islami, el partit fonamentalista més important del Pakistan, acusà el president de cedir davant Washington.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris