algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

Els talibans admeten que Bin Laden es troba amagat sota la seva protecció

En un clar desafiament als EUA, asseguraren que no l'entregaran a ningú

Per primera vegada des que començà la crisi dels atemptats als Estats Units, el règim taliban afganès reconegué ahir que el terrorista saudita Osama bin Laden està «amagat a l'Afganistan per la seva pròpia seguretat». Aquesta declaració, que ha estat formulada per l'ambaixador taliban al Pakistan, el mul·là Abdul Salaam Zaeef, suposa un obert desafiament als EUA, que han amenaçat d'atacar l'Afganistan si els talibans no entreguen Bin Laden, que Washington considera el principal sospitós dels atemptats que el passat dia 11 destruïren les Torres Bessones de Nova York i part del Pentàgon a Washington. En un encontre restringit a alguns mitjans de premsa, Salaam manifestà que el règim taliban té sota el seu control Bin Laden i que no l'entregarà als EUA ni a cap altre país.

«Osama és a l'Afganistan, però en un lloc que es manté en secret per la seva pròpia seguretat», reiterà l'ambaixador mitjançant el seu intèrpret, ja que ell quasi sempre s'expressa en pashtu, la llengua majoritàriament emprada pels afganesos. Respecte de les demandes dels Estats Units perquè els talibans entreguin Bin Laden, l'ambaixador respongué amb sarcasme: «Els nord-americans estan als niguls i nosaltres tenim els peus en terra; haurien de mostrar respecte per l'Islam i llavors cooperaríem amb ells. Que aportin proves (de la culpabilitat de Bin Laden en els atemptats) i que les aportin davant un tribunal», digué l'ambaixador taliban.

«Cap estudiós de la religió musulmana no pot ni tan sols plantejar-se demanar l'expulsió de Bin Laden», subratllà l'ambaixador. «Vull dir-ho categòricament una vegada més: Osama bin Laden no serà lliurat a ningú», recalcà l'ambaixador taliban al Pakistan, l'únic país del món que en l'actualitat reconeix el règim ultraintegrista de Kabul, després de les defeccions dels seus altres dos valedors, Aràbia Saudita i els Emirats Àrabs Units. L'ambaixador taliban digué que Bin Laden ja ha rebut les decisions preses el passat dia 20 pel Consell dels Ulemes, per les quals se'l convidava a abandonar el país voluntàriament, però «no hi ha donat cap resposta».

No s'ho creu  
El secretari nord-americà de Defensa, Donald Rumsfeld, qüestionà les declaracions del règim taliban. «Només fa uns dies digueren que no sabien on era, així que no tenc raons per creure res del que ha dit un representant del règim dels talibans», digué Rumsfeld. Ken Lisaius, portaveu de la Casa Blanca, assegurà també que aquest anunci no canvia les coses i que els talibans han d'entregar Bin Laden, sense negociacions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris