algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

«Coma 00» i «Tragaldabas», el còmic més nou i la recopilació d'un mestre

Recerca i Almargen presenten aquestes dues darreres incorporacions al mercat

63586

Portada de «Coma 00», recull dedicat al còmic fet a Mallorca.

El bar Lisboa acollí, la nit de dissabte, la doble presentació de dos volums dedicats al gènere del còmic. D'una banda es presentà la recopilació d'autors mallorquins o residents a Mallorca, Coma 00, i de l'altra Tragaldabas, l'àlbum de la primera obra llarga d'Enrique Jiménez Corominas.

El recull d'autors de còmic de Mallorca sorgí l'any passat com a iniciativa de Recerca Editorial, per tal de donar a conèixer als amants d'aquest gènere allò que es fa a la nostra illa i, a la vegada, donar una oportunitat als guionistes i dibuixants novells per tal d'acostar al públic la seva obra. Coma 00 és la continuació, millorada, d'aquella iniciativa.

En aquest segon número, a la convocatòria del qual es varen presentar 53 obres de 38 autors, trobam onze històries d'autors com Miquel Jaume, Rafa Murillo, G. Sanna, Tomeu Morey, Harold Jiménez, Pau, Guillermo March, Miguel Carmona, Albert Herranz i Thomàs Clement, Xavier Morell i Felx Ruíx i, finalment, Miguel Àngel A. Medina i Narciso Martos, a més de Javier Liébana, autor de la portada i de la contraportada.

Per un altre costat, Tragaldabas és la recopilació, en un sol volum, de l'obra de Corominas, serialitzada en entregues en la darrera etapa de la revista Creepy a començaments de la dècada dels 90. Aquesta és una història gòtica, que introdueix el lector en un espai de ressonàncies catedralícies, amb un fil argumental obscur i cru, que suposà per al seu autor una primera fita en la seva evolució artística.

Corominas, malgrat que es defineix com a il·lustrador, pertany a una generació de dibuixants caracteritzada per l'interès a crear un estil propi; hi figuren Miguel Àngel Martín o Fernando de Felipe. Tragaldabas és una coedició de Recerca Editorial i la palenciana Almargen, que s'estrena en el món del còmic.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris