algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

Més de mil persones moren per un devastador sisme a l'oest de l'Índia

Aquest terratrèmol és el major que ha patit el país els darrers cinquanta anys

67586

El sisme tingué el seu epicentre a la regió de Kutch.

Més de 1.000 persones poden haver mort en el devastador terratrèmol que sacsejà ahir l'Estat indi de Gujarat (nord-oest), indicà el Govern, encara que informacions no oficials eleven a 1.500 el nombre de víctimes en el sisme, que sacsejà tot el país i els estats veïns del Pakistan i del Nepal. El tremolor, el major que ha patit el país els darrers 50 anys, tingué el seu epicentre a la regió de Kutch, una zona desèrtica a la frontera amb el Pakistan, i registrà una intensitat de 6'9 graus en l'escala de Richter, segons l'observatori de Nova Delhi.

El tremolor sorprengué els ciutadans cap a les 8.46 hora local i reduí a runes desenes d'edificis de diversos pisos d'alçada, que s'enfonsaren com castells de naips. Soldats i voluntaris s'uniren immediatament a la població civil en les tasques de rescat, però moltes hores després del tremolor centenars de persones continuen atrapades sota les runes de les seves cases. «El nombre de morts en el terratrèmol podria ser superior al miler», declarà el ministre d'Interior, Lal Krishna Advani, en arribar a Ahmedabad, la ciutat més afectada pel sisme, on s'ha confirmat la mort de quasi 300 persones.

La xifra de víctimes augmenta hora rere hora i, en les seves darreres notícies, l'agència estatal PTI informà de la mort de 700 persones, entre les quals hi ha moltes dones i nins a qui el sisme sorprengué dormint. No obstant això, continuen sense conèixer-se amb precisió els danys humans i materials causats per la tragèdia, cosa que es veu dificultada per la ruptura de les línies telefòniques, pel tall d'energia elèctrica i per les escletxes en camins i carreteres, que han deixat aïllats molts de districtes de l'Estat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris