nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
16°

El Defensor del Poble europeu vol que Brussel·les investigui el 'Tireless'

Demana que estudiï els riscs de la presència a Gibraltar del submarí

El Defensor del Poble europeu, Jacob Soderman, ha demanat a la Comissió Europea que investigi els riscs originats pel submarí britànic Tireless, que està sent reparat a Gibraltar a causa d'una avaria en el seu reactor nuclear. Aquesta investigació hauria de permetre a la Comissió, segons el Defensor, esbrinar si la situació és contrària al dret comunitari, en especial respecte de diverses directives europees sobre la prevenció de riscs radioactius per a la població.

La petició de Soderman es produeix després d'enviar-li el Defensor del Poble d'Andalusia, José Chamizo de la Concha, una queixa presentada per diverses organitzacions polítiques i socials de l'àrea de Gibraltar, precisà un comunicat. En aquesta queixa s'explica la preocupació pels potencials riscs nuclears que les reparacions empreses en el reactor nuclear del submarí poguessin ocasionar a la població local. Denuncien també que les autoritats responsables no han pres les mesures sanitàries necessàries, ni han facilitat al públic la informació que li cal, així com requereixen diverses directives comunitàries.

D'altre costat, el ministre d'Afers Estrangers espanyol, Josep Piqué, va assenyalar dimecres a la nit que exigirà a les autoritats del Regne Unit el trasllat del Tireless si no es compleixen els terminis prevists de la reparació, en cas que en el seu decurs sorgissin «complicacions addicionals». Piqué, que efectuà aquestes declaracions a Londres, on acudí per entrevistar-se amb el seu homòleg britànic, Robin Cook, insistí que «el missatge principal és que no hi ha raó perquè els ciutadans es preocupin. Fins ara tots els experts han dit exactament el mateix, que és més segur reparar el submarí a Gibraltar», va afegir.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris