algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Pinochet afirma que no és un criminal i responsabilitza els seus subordinats de les morts

El general retirat Augusto Pinochet declarà al jutge Juan Guzmán que ell no és cap criminal, i responsabilitzà els seus subordinats dels crims que s'imputen a l'anomenada «Caravana de la Mort». Així ho revela el contingut de la declaració indagatòria que reté aquest dimarts davant el magistrat de la Cort d'Apel·lacions de Santiago, que va ser difós ahir.

L'excomandant en cap de l'Exèrcit xilè va ser interrogat per la seva presumpta responsabilitat en 57 homicidis i 18 desaparicions atribuïdes a una missió militar a càrrec del general Sergio Arellano Stark, qui actuava en qualitat de «delegat especial» de Pinochet. Aquesta comitiva recorregué diverses ciutats del país en octubre de 1973 per «acelerar processos judicials» de presos polítics, i segons consta en el sumari que instrueix el jutge Guzmán, executà sense judici 75 opositors al règim militar.

Pinochet assegurà que ell mai no ordenà afusellar ningú, que l'ordre de la Junta de Govern era «obrir foc només en cas de defensa pròpia» i afegí que els encarregats d'agilitar els processos eren els comandants de les unitats per on passà la caravana.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris