nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín:

Dimiteix el ministre britànic per a l'Ulster, implicat en un escàndol

Aquesta és la segona vegada que Mandelson deixa un càrrec ministerial

77868

Peter Mandelson i Tony Blair, a la Cambra dels Lords.

El ministre britànic per Irlanda del Nord, Peter Mandelson, dimití ahir després de la polèmica suscitada per la seva intervenció a favor d'un ric empresari indi al qual li va ser entregat un passaport anglès.

Mandelson, que presentà formalment la seva dimissió a la Cambra dels Comuns, reiterà la seva innocència i negà que hagi fet «res d'incorrecte» en la concessió de passaports britànics, després de reunir-se amb el primer ministre, Tony Blair, Mandelson explicà que també dimiteix per «la constant pressió dels mitjans de comunicació». «Vull sortir de la polèmica i de totes les històries que es conten sobre mi, i, en altres paraules, viuré una vida més normal tant en política com en la meva vida privada», afegí.

Respecte al seu paper com a ministre per a l'Ulster, assenyalà que «ha estat el privilegi més gran de la meva vida política formar part del procés a Irlanda del Nord», i afegí que «només esper i res perquè tot el que hem lluitat pugui continuar endavant. Els desig a tots l'èxit i la pau que mereixen», acabà. A aquests fets s'hi afegeix la circumstància que l'esmentat empresari indi al qual se li va donar la documentació britànica, Srichand Hunduja, va donar un milió de lliures (uns 260 milions de pessetes) per al patrocini de la Cúpula del Mil·lenni, el gran projecte laborista per «canviar la cara» de Londres l'any 2000.

El fins ara ministre per a Irlanda del Nord va haver ja de dimitir en una altra ocasió, el 1998, com a ministre de Comerç i Indústria, per un dubtós préstec de 373.000 lliures (uns 98 milions de pessetes) que va rebre per comprar la seva casa al barri londinenc de Notting Hill. Mentrestant, el primer ministre d'Irlanda del Nord, David Trimble, agraí a Mandelson el treball realitzat en el territori, assegurant que tant ell «com altres persones aprecien tot el seu esforç».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris