muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
12°

La marea negra a les Galápagos és ja de 600 tones i amenaça el refugi de les tortugues gegants

Sis-centes tones de carburant es troben a la deriva a l'arxipèlag de les Galàpagos, el doble del que es va estimar en un primer balanç diumenge passat, en un perímetre de 1.200 km2, segons les dades manejades per un portaveu del Parc Nacional. Aquesta marea negra va ser provocada per l'encallament dimarts del vaixell de càrrega equatorià Jéssica a 800 metres de l'illa San Cristóbal (558 quilòmetres quadrats), situada més a l'est de les Galápagos, tresor de la fauna marina i refugi de les tortugues gegants.

El carburant es trobava ahir a només 40 quilòmetres de l'illa Santa Fe i amenaçava d'avançar cap aquest territori. Cap de les 10.000 tortugues gegants de les Galápagos ha estat afectada per aquesta marea negra, que podria convertir-se en catàstrofe ecològica en aquest arxipèlag on viuen en harmonia 60.000 lleons de mar, iguanes marines i terrestres, amb formes antediluvianes. Una desena de socorristes nord-americans, arribats diumenge a vespre a l'arxipèlag amb material anticontaminació en un avió Hércules C-130, tracten d'evacuar les prop de 160 tones de carburant que es troben encara dins el Jessica.

Les Galápagos, composades per 13 illes, 17 illots i 47 cims rocosos en ple Pacífic, a 1.000 quilòmetres a l'oest de l'Equador, són propietat d'aquest país des del 1832. En una entrevista per telèfon des de l'illa San Cristóbal diumenge a l'horabaixa, el ministre equatorià del Medi Ambient, Rodolfo Rendón, va fer una angoixada crida a la comunitat internacional perquè ajudi a conjurar l'emergència.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris