algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

L'Exèrcit xilè «mai no» s'allunyarà de Pinochet

L'Exèrcit xilè «mai no» s'allunyarà d'Augusto Pinochet «perquè li té afecte i estimació», va dir el seu comandant en cap, Ricardo Izurieta, en unes declaracions poques hores abans de l'interrogatori judicial l'expresident.

El general Izurieta, en l'entrevista publicada ahir pel diari El Mercurio, assumí les crítiques que ha rebut la seva gestió al capdavant de l'Exèrcit i lamentà que la institució hagi ja estat arrossegada a l'escenari de la política contingent.

«Assumeix aquesta situació i la comprenc, lament que sigui així, però també estic complint amb el meu paper de comandant en cap i l'Exèrcit és més important que les persones», subratllà el comandament militar, que deixarà el càrrec el març de l'any que ve.

Izurieta assenyalà que ha parlat amb tota franquesa amb Pinochet «i sempre ho ha entès, perquè és un militar i fou comandant en cap».
També el general desmentí que hagués conversat amb el dictador per convèncer-lo que acceptàs a ser interrogat pel jutge Guzmán, així com han assenyalat algunes publicacions de premsa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris