algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

Bush comença el mandat treballant en la reforma educativa promesa

El president declarà ahir dia nacional de l'oració i la gratitud

100798

El matrimoni Bush i la seva família, a la catedral.

El president dels EUA, George W. Bush, que declarà ahir dia nacional de l'oració i la gratitud, treballa ja sobre una ambiciosa agenda política amb les reformes educatives i la retallada fiscal promès com a prioritat.

Després d'apel·lar a la unitat per superar la divisió del país durant el seu discurs d'investidura, Bush, envoltat dels seus familiars, assistí ahir a un ofici religiós a la catedral de Washington, que es va despertar sota una capa de neu.

Amb el president dels EUA, estigueren la dona Laura i les filles bessones, Jenna i Barbara, igual que els seus pares, l'expresident George Bush i la seva dona Barbara, i el vicepresident Richard Cheney, i la seva dona, Lynne.

Per a la seva primera setmana al capdavant del Govern dels EUA, Bush prepara les seves propostes sobre la reforma de l'educació, a la qual s'oposen els demòcrates perquè consideren que va en detriment de l'ensenyança pública en pretendre introduir un sistema de beques amb què subvencionar les famílies que duen els seus fills a col·legis privats o religiosos.

A Bush, que davant els nord-americans es presentà electoralment com un home que vol canviar el to de Washington i treballar des del bipartidisme per superar les divisions del país, se li exigeix ja que governi des de posicions centristes. Un dels seus rivals electorals, el senador per Connecticut i excandidat demòcrata a la vicepresidència, John Lieberman, així li ho aconsellà ahir durant la seva intervenció en un dels programes matinals de debats televisius. Lieberman advertí Bush que si la seva agenda conservadora s'inclina més cap a la dreta republicana que cap el centre, «tindrà problemes», no només amb l'oposició demòcrata, sinó també amb els republicans moderats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris