algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

Cort celebra el 45è sopar dels premis literaris amb molts fidels a la cita

La ministra Pilar del Castillo va fer exprés el seu suport a la política cultural de l'Ajuntament

Foren entorn de 600 les persones que ahir a vespre es congregaren a l'Escola d'Hostaleria de la UIB per assistir al lliurament dels premis Ciutat de Palma. La ministra de Cultura, Pilar del Castillo, que aprofità l'avinentesa per refermar el seu suport a la política cultural del consistori de Fageda, i el seu homòleg de Medi Ambient, l'expresident del Govern balear Jaume Matas, varen presidir una vetlada en què els jurats i autors literaris coincidiren amb artistes i representants d'entitats, empreses i institucions.

Devers les nou del vespre es produí l'arribada dels primers assistents. Els rebia, vingut poc abans, el batle Joan Fageda, a qui prest s'uní la regidora Carme Feliu, per saludar els principals representants institucionals: Maria Antònia Vadell, consellera de Cultura del CIM; el rector Llorenç Huguet; Catalina Cirer, delegada del Govern a les Balears; Vicenç Llorca, de la Generalitat de Catalunya; la presidenta del CIM, Maria Antònia Munar; el conseller de Cultura, Damià Pons, i el president del Govern balear, Francesc Antich.

Amb poca distància temporal arribaren els dos representants del Govern estatal. Matas evità implicar-se en referències a l'Arruixada 2001, tot i explicitar que «la institució ha d'estar per sobre d'aquestes coses» i qualificar de «perillós» que es produeixi una polaritat en la societat cultural illenca.

Pilar del Castillo, agraïda al batle per haver-la convidada i assabentada del sopar alternatiu, expressà la seva «pena» per la fractura en la comunitat cultural, i alhora eludí valorar l'exhibició de Lladró al Solleric: «Lladró és una empresa extraordinària, i jo no em ficaré en la decisió que va prendre al seu dia la persona oportuna, que va adoptar la posició que creia més correcta».

El sopar s'inicià devers les nou i mitja. A les onze, l'actuació de Tomeu Penya obrí el foc d'una gala que tancà, lliurats els premis, el discurs del batle. Centrat en uns premis que augmenten en participació i qualitat, «demostrant que són alguna cosa més enllà d'una cita» al programa de festes, va tenir paraules per a «certes absències a la gala d'avui, que no ataquen la política municipal, sinó que demostren una manca de sentiment cap a allò que és i representa la corporació municipal, per damunt de qualsevol posició, interès o creença partidista».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris