nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
15°

Encaputxats ataquen amb còctels molotov bancs a Buenos Aires

Dotze detinguts i desenes de ferits en noves protestes al carrer

Grups d'encaputxats llançaren la matinada d'ahir pedres i còctels molotov contra dues entitats bancàries, una del Banc Rio, filial argentina del Santander Central Hispano (SCH), a l'avinguda de Mayo de Buenos Aires. Aquest atac es produí després d'haver resultat ferits, hores abans, desenes de manifestants a Santiago de Estero i a Córdoba, i d'haver estat detingudes 13 persones en noves protestes de carrer.

Les dues sucursals bancàries afectades pertanyen al Banco Río i al BankBoston, ambdues situades al número 1.300 de l'avinguda de Mayo de Buenos Aires. A més, es va atacar la seu de l'administradora de fons de jubilacions i pensions Siembra.

Els atacs es produïren al final d'una multitudinària protesta pacífica convocada per diverses organitzacions de drets humans, estudiants i agrupacions polítiques d'esquerres que es feren en memòria dels set morts durant la repressió policíaca del passat 20 de desembre.

Diverses organitzacions de drets humans, els estudiants i diverses agrupacions polítiques iniciaren la seva manifestació davant el Parlament de la República, on es varen demanar «judici i càstig per als responsables de la repressió». D'allà partiren marxar cap al Congrés i la plaça de Mayo de Buenos Aires.

En la manifestació eren presents integrants de la Federació Universitària de Buenos Aires, la Central de Treballadors Argentina, Mares de Plaça de Mayo, organitzacions de drets humans i diversos partits d'esquerra. En finalitzar la marxa començaren els disturbis. La Policia Federal, que desplegà un operatiu a la zona, no respongué a les accions dels grups d'encaputxats, que finalment hagueren de fugir, ja que no reberen gens de suport de la resta de participants en la protesta.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris