nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 10°
19°

Acord entre el fiscal i Clinton, que el salva de ser acusat pel cas Lewinsky

George W. Bush es convertirà avui en el 43è president dels Estats Units

74566

El fins ara president dels Estats Units, Bill Clinton, va fer un discurs.

Bill Clinton deixarà la Casa Blanca lliure dels escàndols personals que han perseguit com una ombra els vuit anys de la seva presidència, i podrà començar tranquil la seva nova vida com a ciutadà. Clinton i el fiscal especial Robert Ray anunciaren ahir un acord que evitarà que el president pugui ser acusat després de deixar la Casa Blanca per perjuri o obstrucció a la Justícia, el que tanca definitivament les investigacions en contra seva.

A canvi, Clinton reconegué, en un comunicat, que mentí sota jurament quan va dir, en la declaració sobre el cas Paula Jones de gener del 1998, que no havia mantingut relacions sexuals amb Monica Lewinsky. «Vaig intentar traçar una línia molt fina entre una actuació legal i un testimoni fals, però ara reconec que no vaig complir aquest objectiu i que algunes de les meves respostes a preguntes sobre Lewinsky foren falses», diu el comunicat, que va ser llegit pel portaveu de la Casa Blanca, Jake Siewert.

El portaveu recordà que Clinton intentava amagar una relació estrictament personal que havia acabat un any abans, i que intentava protegir la seva família de l'escàndol. Amb l'anunci, Clinton mantingué el protagonisme fins el final mateix de la seva presidència, que conclogué ahir, i pot deixar la Casa Blanca lliure del fantasma de qualsevol acusació penal.

Així, mentre Clinton passava els darrers moments a la Casa Blanca, el republicà George W. Bush es preparava per convertir-se avui en el 43è president dels EUA. Bush, que guanyà la presidència per escàs avantatge en un controvertit escrutini contra el demòcrata Al Gore, succeirà Clinton després de la cerimònia oficial de traspàs de poder en l'escalinata del Congrés.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris