algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Breus

• ITÀLIA

Cas boví boig Els controls realitzats per l'Institut Zooprofilàctic de Torí varen confirmar ahir el primer cas d'encefalopatia espongiforme bovina (EEB) oficialment detectat a Itàlia, concretament en una vaca de la ramaderia de Pontevico, a Brescia (Llombardia, al nord del país). La mostra de cervell de la vaca número 103 d'aquesta ramaderia ja havia donat positiu en els tests de prions per detectar l'EEB, més conegut com a mal de les vaques boges, i va donar idèntics resultats en les proves realitzades posteriorment, en particular la del mètode immunoistoquímic, segons fonts de Sanitat.EP.

• XILE

Pinochet, dement Un dels pèrits mèdics de la part querellant, encarregat d'examinar Pinochet la setmana passada, va emetre ahir un informe en què assegura que l'exdictador pateix «una demència de lleu a moderada». Fonts lligades al cas varen donar a conèixer part de les conclusions del psiquiatre Luis Fornazzari, que va concloure que Pinochet pateix «demència vascular subcortical de lleu a moderada. Recorda alguns fets i té problemes de coordinació i dicció. Té certa capacitat d'anàlisi. Posseeix dèficit d'atenció i s'irrita fàcilment».EP.

• ORIENT PRÒXIM

Sense avanços Els negociadors israelians i palestins varen tancar la trobada sense cap progrés, encara que amb la intenció de continuar negociant. Segons el principal conseller de Iasser Arafat, Saeb Erakat, les discussions varen ser «serioses i molt profundes» i, tot i mantenir-se les mateixes divergències, ambdós negociadors posaran data per a una nova trobada. La intenció de les dues parts era arribar a un acord abans que el president Bill Clinton deixi les regnes dels Estats Units, dissabte que ve.EP.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris