muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
14°

Jorge Sampaio, reelegit president de Portugal en la primera volta

Les eleccions han estat marcades per un índex d'abstenció històric

Els primers resultats dels sondeigs fets públics poc després del tancament dels col·legis electorals indiquen que el mandatari socialista sortint, Jorge Sampaio, ha estat reelegit en la primera volta de les eleccions presidencials amb uns resultats per sota de l'esperat, segons es dedueix dels sondeigs fets públics per la cadena estatal de televisió RTP1. Segons el sondeig realitzat per aquesta cadena, que estima que l'abstenció ha estat d'entre el 44 i el 49 per cent, el candidat socialista hauria aconseguit la victòria en la primera volta en obtenir entre el 54 al 59 per cent dels vots, davant del seu principal rival, el socialdemòcrata Ferreira do Amaral, que hauria assolit entre el 36 al 37 per cent dels vots.

El candidat comunista, António Abreu, hauria obtingut del 4 al 7 per cent, mentre que l'aspirant presentat pel Bloco de Esquerda (BE), Fernando Rosas, hauria assolit entre el 2 i el 3'5 per cent. En quart lloc, i segons el mateix sondeig de la RTP1, estaria el candidat del Partit Comunista dels Treballadors Portuguesos (PCTP-MRPP), García Pereira, amb un suport d'entre l'1 al 2'5 per cent. Del seu costat, el canal privat SIC atorga a Sampaio la victòria amb el 55'9 al 59'7 per cent dels vots, enfront del seu principal adversari que hauria assolit del 34'1 al 34'9 per cent. El candidat comunista s'hauria fet amb el 4'2 al 6'4 per cent dels sufragis, mentre que Rosas i García Pereira haurien obtingut entre l'1'7 al 3'3 i l'1'1 al 2'3 per cent, respectivament.

D'acord amb aquest mateix sondeig de la cadena privada SIC, l'índex d'abstenció se situaria en el 50 per cent, un percentatge elevat tot i dels esforços desplegats per tots els candidats que durant el dia d'ahir reiteraren les crides als electors perquè acudissin a les urnes. Finalment, el sondeig de la televisió privada TVI anuncià la victòria del president sortint amb el 54'8 al 59'2 per cent dels vots, davant de Ferreira, a qui donà entre el 30'9 al 35'1 per cent. Abreu hauria assolit entre el 4'5 al 6'5 per cent, Fernando Rosas, de l'1'9 al 3'3 per cent, i García Pereira, entre l'1'3 al 2'5 per cent. L'abstenció la situà entre el 45'4 al 50'2 per cent.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris