muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

El terratrèmol d'El Salvador ha deixat almenys 355 morts i 1.200 desapareguts

El president Flores declara l'estat d'emergència i demana l'ajuda internacional

68640

S'han muntat hospitals als carrers per auxiliar els ferits.

El Govern d'El Salvador declarà la matinada d'ahir l'emergència nacional per afrontar les conseqüències de la catàstrofe del sisme que es registrà el migdia de dissabte en aquest país, i que afectà també Guatemala, Nicaragua, Hondures i Mèxic. A més, el president, Francisco Flores, apel·là a la solidaritat del món per a la tramesa d'ajuda.

Els darrers balanços confirmen que ja són 355 les persones que han perdut la vida a causa del terratrèmol de 7'9 graus Richter que estremí el Salvador i que ha deixat, a més, un miler de ferits i uns 1.200 desapareguts. Les tasques de rescat continuen amb gran dificultat a causa de la falta d'equip suficient i de la foscor, pels talls d'energia elèctrica en els sectors més afectats.

Segons la Creu Roja, unes 1.200 persones romanen desaparegudes a las Colinas, on un ensorrament gegantí ha sepultat 260 cases, després del qual les autoritats i els familiars realitzaven grans esforços per rescatar persones que han quedat atrapades entre la runa. En el sector nord de San Salvador, de barriades pobres i on les construccions són precàries, milers de persones passaren la nit en parcs i places al descobert i a les fosques per falta d'energia elèctrica. A Guatemala, la xifra de morts ha augmentat les darreres hores a sis, i els ferits a onze.

Mentrestant, les ajudes des de l'exterior comencen a arribar. Els Estats Units han enviat quatre helicòpters i almenys catorze efectius de l'Agència Internacional de Desenvolupament. La Unió Europea hi enviarà experts per ajudar en la recerca de víctimes i en la reconstrucció. Mèxic envià la matinada d'ahir una flota d'avions de l'Exèrcit amb ajuda mèdica, alimentària, de rescat i de comunicacions. Des de l'Estat espanyol, al voltant de 75 persones i 24 cans sortiren cap al Salvador. El grup el formen bombers i voluntaris de Protecció Civil de Granada, Còrdova, Màlaga, Huelva, Sevilla, València, Getafe, Ajuntament de Madrid i Comunitat Autònoma de Madrid.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris