bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

Una nova cita entre israelians i palestins enceta els rumors d'un acord de pau

El ministre d'Interior jueu tornà de manera apressada a Israel per participar-hi

96250

Iaser Arafat es reuní ahir amb el rei de Jordània, Abdalah.

L'apressat retorn a Israel del ministre d'Interior i Exteriors israelià, Shlomo Ben Ami, desfermava ahir els rumors d'un imminent acord en el conflicte palestí. Alguns signes externs, així com una important reunió a Gaza anit apuntaven en aquesta direcció. No obstant el caràcter, l'abast i fins i tot la possibilitat d'aquest acord són encara desconeguts.

A la reunió de Gaza, Ben Ami es trobà amb negociadors palestins. A darrera hora d'ahir s'estudiava la possibilitat que hi fos present el president palestí Iaser Arafat. L'objectiu seria acostar postures per firmar qualque tipus d'acord, des d'una simple «declaració de principis» fins, segons la previsió més optimista, un nou «acord marc». En qualsevol dels dos casos, i si tingués èxit, la reunió de Gaza donaria pas a una febril negociació per assolir la pau.

Curiosament, no obstant això, el primer ministre israelià, Ehud Barak, no estigué a Gaza. Al primer ministre israelià el representaren el seu cap de Gabinet, Gilead Sher, i el mateix Ben Ami, tal vegada l'únic ministre del seu gabinet que encara li és completament fidel. Però va ser l'assistència, a més d'aquests, de l'ultramoderat Amnon Lipkin-Shahak i sobretot de Shimon Peres que permet sospitar algun «mar de fons» en el laborisme israelià. La nova cita entre israelians i palestins, que pot ser la definitiva, es produeix quan la violència desfermada als territoris autònoms ha baixat de to. Ahir només es registraren enfrontaments esporàdics.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris