algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

Nacions Unides troba fragments de bombes d'urani a vuit zones de Kosovo

Alemanya investiga per primera vegada un cas de leucèmia en un soldat

63804

Un soldat de la KFOR desplegat a Kosovo.

Una missió de les Nacions Unides trobà fragments de bombes d'urani empobrit o radioactivitat en vuit llocs de Kosovo bombardejats per l'OTAN i advertí que les operacions per retirar mines són perilloses, informà ahir la ràdio BBC. «Si es fan esclatar les mines en els sectors on es troben els fragments de municions d'urani empobrit, és probable que es facin esclatar també aquests fragments i que es respiri el pols provocat», declarà a la BBC el responsable de la missió, Pekka Haavisto.

«No es pot excloure la possibilitat que la salut de certes persones hagi estat greument afectada per aquest tipus de munició», afegí. Haavisto reconegué la seva sorpresa davant el descobriment de les restes de bombes d'urani empobrit prop dels pobles.

«Pot ocórrer que els nins que juguen en aquests sectors toquin qualcun dels trossos», va dir. «Fins i tot els adults recullen records de la guerra i els guarden en les seves habitacions, i això és una font de radioactivitat», afegí.

Aquesta missió de l'ONU, que realitzà anàlisis a onze dels 112 llocs que foren bombardejats amb bombes d'urani empobrit per l'Organització del Tractat de l'Atlàntic Nord (OTAN), reclama l'aïllament d'aquestes zones. En tot cas, l'ONU renuncià a realitzar conclusions definitives abans de completar les seves anàlisis.

D'altre costat, el Ministeri de Defensa alemany investiga per primera vegada el cas d'un soldat de les seves Forces Armades que es posà malalt de leucèmia després d'haver servit en els Balcans, encara que dubtà que tingui relació amb la polèmica utilització de munició amb urani per part de l'OTAN.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris