muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
12°

Noves investigacions revelen que el doctor Shipman podria haver assassinat 300 dones

Va ser condemnat a cadena perpètua per 15 morts

El metge de família britànic Harold Shipman, condemnat a cadena perpètua fa un any, podria haver assassinat fins a 300 persones al llarg de tota la seva carrera, el que el convertiria en uns dels majors assassins en sèrie de la història, segons es desprèn de les darreres investigacions efectuades per les autoritats i que es feren públiques ahir.

El Ministeri de Sanitat comparà dades de fins a 24 anys d'antiguitat per determinar l'expedient criminal del doctor Shipman, comparant els índexs de mortalitat dels seus pacients a Hyde (Gran Manchester) i Todmorden (Yorkshire) amb els d'altres facultatius i amb els padrons mèdics habituals. L'objectiu de l'equip d'experts dirigit pel doctor Richard Baker, que investigà les dades de l'expedient de Shipman des del 1974 fins el 1998, era trobar les morts «extres», és a dir, aquelles morts que no encaixaven amb les estadístiques habituals.

Com a resultat, i tenint en compte factors com l'hora de la mort i la presència de familiars en aquest moment, els experts mobilitzats per Sanitat detectaren un excés de 297 morts respecte dels padrons normals, tots ells dones grans. Els pacients masculins, pel contrari, presentaven índexs normals. Una altra de les anomalies trobades és que les morts es produïen sobretot a l'horabaixa, el que no és habitual. Els experts han determinat que Shipman matava les seves víctimes amb una sobredosi de diamorfina, el terme legal per designar l'heroïna.

Harold Shipman, de 54 anys, va ser condemnat a cadena perpètua el gener del 2000 per l'assassinat de quinze dels seus pacients, el que ja el situava en la llista dels assassins en sèrie, però els autoritats decidiren no tancar les investigacions, en sospitar que podien atribuir-se-li moltes més morts.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris