muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

Pere Parpal traça el seu itinerari en vers cap a la pau i la tolerància

La denúncia de la hipocresia circumdant, en un món on tothom es declara pacifista mentre continuen els crims, els genocidis i les guerres, es col·loca en el bessó d'un volum de versos, Itinerari del no"res, en el qual el palmesà Pere Parpal i Lladó torna a abordar les que són temàtiques habituals en la seva obra: la pau, la tolerància, la convivència, la solidaritat.

Pedagog i psicòleg, Parpal ha construït la seva vida i la seva obra literària entorn d'aquests valors per atorgar-los raó de ser: «El seu vers deriva directament de la seva vocació d'educador», escriu al pròleg Joan Mas i Vives, cap del Departament de Filologia Catalana de la UIB.

Absències i negacions proliferen arreu del poemari, integrat per una cinquantena de poemes en els quals l'itinerari del no"res es pobla de referents religiosos, ja mitjançant la recurrència als motius del dogma cristià, ja a través de la tradició literària. N'és exemple el poema Esperant la pau de Godot, en què articula l'espera humana recordant la coneguda obra teatral de Beckett.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris