nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Clinton assegura que israelians i palestins són molt a prop de la pau

Els àrabs mostren la seva oposició al pla presentat pel president d'EUA

El president dels EUA, Bill Clinton, va afirmar ahir que, segons la seva òptica, els palestins i els israelians es troben ara «més a prop que mai» d'aconseguir un acord de pau, i els va instar a no desaprofitar aquesta oportunitat. La reunió entre el primer ministre israelià, Ehud Barak, i el líder palestí, Iasser Arafat, d'avui, durant les seves visites a la localitat egípcia de Sharm el-Sheij per entrevistar-se per separat amb el president Hosni Mubarak, està encara pendent de concretar.

Clinton, que espera rebre una resposta d'ambdós a les seves «noves idees» per a la pau a l'Orient Pròxim "encara que un funcionari del Departament d'Estat dels Estats Units va assegurar ahir que ja es va rebre la decisió palestina", digué que les dues parts es troben involucrades «en un renovat esforç per aconseguir un acord i que estan intentant superar les seves diferències». El que s'ha de veure ara, va dir Clinton, «és si ells continuen d'acord a continuar les seves negociacions sobre les bases d'aquestes idees».

El president va reiterar que les qüestions que s'han de tractar són «extremadament dificultoses», però també va assenyalar que en aquests moments «hi estan més a prop que mai, i esper i prec perquè no desaprofitem aquesta oportunitat». D'altra banda, sense donar majors detalls, un funcionari del Departament d'Estat va assegurar que ja «s'està estudiant» la reacció palestina a la proposta de Clinton.

Els palestins «no poden acceptar» en l'estat actual el pla de pau, segons va afirmar ahir el ministre palestí d'Informació, Iasser Abed Rabbo. «No podem acceptar el pla nord-americà, ja que això significaria un perill per al nostre destí nacional», va declarar Rabbo a la premsa, poc abans que començàs a Gaza la reunió del Comitè Executiu de l'OAP (CEOAP) per analitzar les propostes de Clinton.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris