muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

Més de 300 morts en l'incendi d'una discoteca xinesa que celebrava el Nadal

Una negligència en les obres que es feien en el primer pis en podria ser la causa

82444

Una gernació es concentrà davant l'edifici esperant notícies de les víctimes.

Almenys 309 persones moriren en la nit de dilluns en un incendi ocorregut en una discoteca situada en l'últim pis d'un centre comercial de la ciutat de Luoyang, en el centre de Xina, que provocà també desenes de ferits. La majoria de les víctimes eren joves que celebraven el Nadal. Les televisions xineses indiquen que l'incendi s'originà possiblement per una negligència en les obres que es feien en la part inferior de l'edifici, on diversos obrers, alguns dels quals moriren en el sinistre, ultimaven l'obertura d'un supermercat.

Diversos testimonis indicaren que les sortides de la discoteca estaven bloquejades per les caixes de mercaderies que estaven amuntegades en els corredors. A més, algunes informacions apunten que l'edifici no passà la inspecció de seguretat a la qual fou sotmesa fa un mes. La popular discoteca «Dongdu Disco» celebrava una festa de Nadal, tradició poc arrelada a la Xina, però cada pic amb més força entre els joves. La poca llum dins el local i la música alta feren que els assistents no fossin conscients del perill.

Segons les primeres dades de la investigació, el foc començà a les 21.35 de la nit (hora local) i no pogué ser extingit fins ben entrada la matinada. Les flames haurien començat a la planta baixa, possiblement per les obres que es feien a l'edifici, i s'haurien estès ràpidament cap a les plantes superiors. Una hora i mitja després de l'inici de l'incendi, aquest havia arribat a l'última planta, en la qual hi havia la discoteca, i un dens fum començà a sortir per les finestres.

El foc arribà llavors a la pista de ball i ràpidament començaren a registrar-se les primeres escenes de pànic quan els assistents a la festa s'adonaren que no podien fugir de l'edifici. Davant aquesta situació, unes cinc o sis persones botaren per les finestres fugint de les flames, mentre la resta esperava infructuosament els equips de rescat. Moltes moriren por la inhalació de fum, segons indicaren els equips de rescat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris