nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Dos vaixells són a una passa de provocar sengles marees negres

Dos vaixells de càrrega amb petroli varen naufragar ahir amenaçant les zones dels accidents, el nord de Portugal, i la mar del Nord, amb marees negres. Un vaixell de càrrega amb bandera de Hong Kong va encallar ahir durant una tempesta en aigües pròximes al nord de Portugal, molt a prop de Galícia, fet que generà temors que podria vessar diversos centenars de tones de combustible. La nau, de 170 metres d'eslora, que transportava també fusta, va experimentar dificultats quan esperava per ingressar al port del nord de Viana do Castelo, que estava clausurat temporalment a causa de les pèssimes condicions del clima, varen dir funcionaris del Servei Marítim de Seguretat i Rescat.

Un portaveu de l'autoritat portuària local va dir que el Coral Bulker contenia unes 700 tones de combustible, tot i que no hi ha indicis encara de fuites d'importància. Però les aigües estan massa picades com per intentar l'extracció del combustible de la nau, encallada en una franja rocosa de la costa pròxima a la bocana del port. Els 22 tripulants de la nau varen ser evacuats en helicòpter. No hi va haver, d'inmediat, informes sobre les seves nacionalitats. Segons les informacions que es manegen la nau venia a Pordes d'Estònia.

D'altra banda, les autoritats antipol·lució de Noruega intentaven ahir fer net una taca negra d'un vaixell de càrrega xipriota que va encallar a les roques de l'Àrtic noruec. La taca provocada pel John R era ahir d'uns 9 quilòmetres quadrats. El John R tenia devers 700 tones de combustible a bord quan va encallar el dia de Nadal. El capità perdé el control en els difícils mars de la ruta de Liverpool a Murmansk, a Rússia, per causes que s'estan investigant.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris