algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

La Cort Suprema salva Pinochet de ser interrogat avui

En principi compareixerà davant el jutge després de proves mèdiques

L'exdictador xilè Augusto Pinochet aconseguí que la Cort Suprema ajornàs l'interrogatori al qual havia de sotmetre's avui davant el jutge Juan Guzmán Tapia en disposar que aquest no pot ser realitzat abans de 20 dies, i donà termini perquè el general pugui ser sotmès a proves mèdiques. Acollint una petició de la defensa del general Pinochet, la Cort aclarí la seva sentència del 20 de desembre passat, assenyalant que la realització de les proves mentals i neurològiques a Pinochet han d'efectuar-se amb anterioritat a l'interrogatori.

La decisió de la Cort d'ahir també introduí nous elements de confusió respecte als terminis que estableix per als estudis mèdics. Segons fonts del tribunal, les proves hauran de concretar-se com a molt tard el pròxim 9 de gener. Emperò l'advocat de Pinochet, Pablo Rodríguez, digué que el termini de 20 dies per a les proves té vigència a partir d'ahir i no de dimecres passat, data del veredicte anterior de la Cort. «Les proves mèdiques han de fer-se a partir d'avui "per ahir"», digué Rodríguez, alhora que presentava una nova petició a Guzmán Tapia perquè disposi que aquest procediment es compleixi tan prest com sigui possible.

Per la seva part, el jutge Guzmán Tapia va afirmar no estar sorprès pel veredicte de la Cort Suprema. «A mi no em sorprèn res», va dir Guzmán Tapia als periodistes en ser consultat sobre la sentència del màxim tribunal. El propòsit de l'estudi clínic a l'acusat és determinar si Pinochet, de 85 anys, està en condicions d'afrontar el procés, en què apareix com a responsable per algunes de les més de 3.000 morts i desaparicions d'opositors al règim que encapçalà entre 1973 i 1990.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris