nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Kostunica intenta fermar Montenegro després de la victòria electoral a Sèrbia

El president iugoslau adverteix que la secessió seria un acte de violència

El president iugoslau, Vojislav Kostunica, tractà ahir amb el montenegrí, Milo Djukanovic, de tendència secessionista, de les deteriorades relacions entre Montenegro i Sèrbia, que hauria de ser el tema d'un prest diàleg sobre el futur de la Federació Iugoslava. Kostunica advertí ahir Milo Djukanovic, contra accions «unilaterals» en les pròximes negociacions entre Sèrbia i Montenegro sobre el futur de la federació iugoslava, segons l'agència Tanjud.

«Cada fractura unilateral de les relacions històriques i estatals (entre Sèrbia i Montenegro) podria difícilment explicar-se» atesa la composició de les autoritats democràtiques a Sèrbia després de les eleccions federals de setembre i les legislatives de dissabte, que guanyà el partit del president iugoslau, declarà Kostunica durant una reunió amb Djukanovic a Belgrad.

«Un acte unilateral semblant seria interpretat com a violència jurídica contra la Constitució de la República Federal de Iugoslàvia (RFY, Sèrbia i Montenegro), i la Constitució de Montenegro», afegí el president iugoslau. Així reaccionava Kostunica a declaracions de Djukanovic, qui anuncià durant la reunió que el Govern montenegrí proposarà «en els pròxims dies» una plataforma per redefinir les relacione entre Sèrbia i Montenegro. Segons Djukanovic, aquesta plataforma preveu la soberania de cadascuna de les repúbliques, que després podrien unir-se en «una associació d'estats independents».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris