muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Reclamen protecció integral per al dit mur de sa Quarantena

C.C. Palma.
El Grup per a l'Estudi de les Fortificacions Balers ha presentat davant del registre del Patrimoni Històric de l'Ajuntament de Palma una sol·licitud alertant de la situació de l'anomenat mur de sa Quarantena de Palma, i reclamant extrema cura amb aquest element integrant del patrimoni de la ciutat.

En concret, l'entitat demana la protecció integral del mur del llatzeret. Es tracta del mur que envoltava el recinte i que va ser construït el 19 de novembre de l'any 1696 i reconstruït el 1720 amb motiu de l'ampliació a causa del contagi de la pesta de Marsella. Segons la informació aportada pel GEFB, el mur de sa Quarantena conservava encara la integritat de tots els seus murs el 1876, i passa a ser competència de l'antic quarter de cavalleria entorn del 1942"43, quan l'Ajuntament el permuta a aquest.

El GEFB alerta amb aquesta sol·licitud que, actualment, la imminent execució del projecte de reforma zonal implica la destrucció del mur, amb el conseqüent risc de perdre l'única resta que ens queda de l'original. Amb la petició s'insta Cort a prendre les mesures adients encaminades a evitar quasevol obra, projecte o llicència urbanística que en posi en perill la integritat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris