nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

Els comicis serbis marquen el final de l'era Milosevic

L'electorat expulsa, massivament, el partit de l'expresident del poder

98886

La democràcia donà el relleu al partit de Kostunica a Sèrbia.

Sèrbia, la més important de les dues repúbliques que composen la República Federal de Iugoslàvia, celebrà ahir eleccions legislatives per renovar el seu Parlament, i tancà així definitivament la porta a l'era de l'expresident Slobodan Milosevic.

El 58'7 per cent de l'electorat serbi (que també estava repartit per Kosovo), uns 6'5 milions de persones, acudí a les urnes, tres mesos després de dur Vojislav Kostunica al davant del poder federal, per elegir els seus representants i permetre, de forma definitiva, l'entrada contundent en el Parlament dels membres de l'Oposició Democràtica de Sèrbia (DOS), la coalició de 18 partits que ja guanyà en les presidencials del 24 de setembre.

Segons els sondeigs, la DOS ha obtingut el 64% dels vots, el que durà a la sortida dels últims aliats de Milosevic, que haurien obtingut un 14% dels suports, i que encara són al davant dels engranatges de l'Estat, i de la poderosa Policia sèrbia (100.000 homes). Els partidaris de Milosevic, reagrupats en el si del Partit Socialista serbi (SPS) i en l'esquerra Iugoslava (JUL), no esperen aconseguir més de 40 escons dels 250 que té la cambra sèrbia.

La coalició que lidera Kostunica és «l'única solució per a Sèrbia amb vistes a una millora del seu nivell de vida», declarà Zoran Djindjic, futur president de Sèrbia, mentre Slodoban Milosevic votava de bon matí, abans de les vuit.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris