nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

Damià Cerdà cedeix al Consell Insular la seva biblioteca i l'arxiu d'arqueologia

La vicepresidenta Maria Antònia Vadell signà un conveni amb l'estudiós pollencí

97238

Un moment de la signatura del conveni entre Cerdà i Vadell.

T. M.

El Centre Cultural de la Misericòrdia acollí ahir dematí la signatura del conveni entre el Consell de Mallorca i l'arqueòleg Damià Cerdà, pel qual el Consell accepta la donació de la biblioteca i l'arxiu de l'esmentat arqueòleg.

El patrimoni documental de l'arqueòleg pollencí, especialitzat en arqueologia submarina i ceramologia, inclou obres d'autor i publicacions periòdiques especialitzades que tenen un gran valor científic i que se centren en l'estudi de l'arqueologia a Mallorca, i més concretament en els tres punts que focalitzaren l'interès de Cerdà: Pol·lèntia, la Mediterrània i l'illa de Mallorca. La biblioteca consta de 526 entrades que corresponen a llibres i a col·leccions completes de publicacions. A més, entre els documents que conformen el llegat es troben articles fotocopiats, notes, dibuixos i fotografies realitzades per Cerdà al llarg dels seus anys d'estudi.

Entre els continguts de la biblioteca es pot destacar la col·lecció de la publicació del Butlletí de la Societat Arqueòlogica Lul·liana, amb un primer volum de 1886, la col·lecció de la revista Pyrenae, editada per la Universitat de Barcelona, a més d'obres de prestigiosos arqueòlegs com Pere de Palol, Enric Sanmartí, Guillem Rosselló Bordoy, Antoni Arribes i una llarga llista més. Per aquest estudiós, professor mercantil i arqueòleg autodidacte, és molt important la conservació de tots aquests documents, «perquè documents de l'antiguitat no ens en queden i la ceràmica, la meva especialitat, és una de les formes més precises d'aproximació a l'estudi de les èpoques passades».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris