lluvia ligera
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

Bush: «Don suport a la pena de mort, crec que ajuda a salvar vides»

El futur president d'EUA rebutja una moratòria d'execucions

91198

George W. Bush defensa la pena de mort.

George W. Bush va reiterar ahir la seva conformitat amb la pena de mort, ignorant les peticions de diversos líders europeus que demanaven una moratòria federal sobre el tema. Bush va fer aquests anuncis després del nomenament com a fiscal general nord-americà de John Ashcroftm, un senador republicà de Missouri, que va mostrar el seu acord amb el president quant a l'aplicació de la pena capital.

Diversos líders europeus havien sol·licitat que es produeixi una moratòria sobre l'aplicació de la pena de mort als Estats Units. No obstant això, Bush va declarar que està d'acord amb l'esmentada condemna com a mètode punitiu per a delictes greus, i que per tant no veu oportuna la moratòria federal. L'acte s'ha fet a Austin, capital de Texas, Estat del qual Bush era governador, i un dia després que renunciàs a la governació de Texas, on només l'any passat hi va haver 40 execucions. «Don suport a la pena de mort, crec que és una mesura que ajuda a salvar vides. No veig raó per a una moratòria», va indicar Bush, durant el mandat de sis anys del qual a Texas, es varen executar 152 convictes.

Ashcroft, un ferm opositor a l'avortament i el nomenament del qual ha de ser confirmat pel Senat dels Estats Units, va sostenir que la seva obligació és continuar la política del president. Bush va descartar crítiques contra Ashcroft per haver detingut el nomenament d'un jutge afroamericà a Misuri, ja que el considera un cas aïllat. «Com a governador nomèn diversos jutges afroamericans i no tenc dubtes que faran complir les lleis del país entorn dels drets civils», va afegir.

El president també va escollir ahir una dona, la governadora de Nova Jersey, Christine Todd Whitman, per dirigir l'agència de protecció del Medi Ambient en la seva administració.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris