nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Alarma davant les morts misterioses de soldats que estigueren a Kosovo

L'alarma s'ha produït aquests dies a Itàlia i Portugal per les morts de soldats que havien estat destinats a Kosovo, i que podrien estar relacionades amb l'ús d'armes químiques. El Govern italià va assegurar ahir que ignorava que l'OTAN hagués utilitzat entre 1994 i 1995 armes amb urani, després que s'hagi obert al país una investigació per la mort a causa de leucèmia de diversos militars italians que varen servir als Balcans, segons fonts parlamentàries.

Entre 1994 i 1995, «10.800 projectils d'urani varen ser llançats suposadament per avions nord-americans» sobre Bòsnia, va afirmar el ministre italià de Defensa, Sergio Mattarella, davant la Comissió de Defensa de la Cambra de Diputats.

«He d'expressar la meva amargor pel fet que les organitzacions internacionals competents no ens hagin donat fins ara, i a petició nostra, important informació per a la seguretat de la comunitat bosniana i dels militars», ha declarat Mattarella.

Segons l'Observatori per a la Protecció de les Forces Armades, set militars italians que serviren a Bòsnia i a Kosovo varen morir i una altra dotzena estan malalts després d'haver estat exposats a les radiacions de les bombes d'urani. El ministre de Defensa va confirmar que onze militars italians s'han vist afectats recentment per leucèmia i que tres d'ells n'han mort. Entre els militars malalts, «només cinc varen participar en una missió de pau» als Balcans.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris