muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
13°

L'euro continua la seva remuntada i deixa el dòlar en 182 pessetes

L'euro va traspassar ahir la «barrera psicològica» dels 0'90 dòlars, impulsat per l'alentiment de l'economia nord-americana, fins a cotitzar en el mercat de divises de Londres a 0'9140 unitats, cosa que suposa un guany del 0'55 per cent respecte al canvi que registrava al tancament de la sessió de dimecres.

Aquest és el nivell més alt de la moneda única des de l'agost, superior fins i tot al que va marcar després el Banc Central Europeu (BCE), que va liderar el setembre una intervenció concertada en els mercats a favor seu, al costat de la Reserva Federal nord-americana (Fed), el Banc del Japó, el del Canadà i el d'Anglaterra.

Els experts afirmen que l'euro es beneficia del menor dinamisme de l'economia nord-americana. Els inversors han començat a perdre confiança en el bitllet verd, cosa que afavoreix l'euro, en témer que la recessió que va deixar entreveure el president de la Fed, Alan Greenspan, dimarts després de la reunió del seu òrgan de govern, sigui més gran que no s'esperava inicialment. Es tracta de la primera vegada que l'economia nord-americana dóna signes de debilitat en deu anys, circumstància que indueix alguns analistes a considerar que EUA hauria d'haver retallat els tipus d'interès dimarts passat.

Així per tatn, el BCE deixà l'euro en 0'91 cèntims de dòlar, cosa que fa que la moneda dels EUA valgui 182 pessetes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris