algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Palomino i Peral omplen tot l'Espai Cúbic del seu «Paisaje»

El projecte fou el guanyador del premi Pilar Juncosa & Sotheby's de 1999

La Fundació Pilar i Joan Miró de Mallorca presenta, a partir d'avui i fins el 25 de febrer del 2001, un paisatge diferent en una de les seves sales, l'espai cúbic. La instal·lació Paisaje, de Jesús Palomino i Alberto Peral ha estat dissenyada especialment per aquest espai i fou la guanyadora, el 1999, del premi Pilar Juncosa & Sotheby's.

El projecte, plantejat per unir l'obra de dos artistes diferents, té com a resultat la suma del potencial artístic de cada un d'ells, i com afirma Palomino «al final l'obra ni és Alberto, ni som jo, som els dos». Aquest especial «Paisaje» està format per una mena de casa, idea de Palomino, en la qual es troben diverses escultures de Peral. La resta dels elements que integren l'obra, una «muntanya», una «font», han sorgit del treball en comú.

Peral explica que «es tractava de crear un paisatge, interioritzar-ho, fer-lo teu i definir-ho a base de contrasts i integracions de la teva obra amb la de l'altre». Pel que fa al fet de crear una obra per a un espai determinat els dos artistes coincideixen a afirmar que era un repte, sobretot en un espai com aquest «perquè el lloc per ell mateix ja és una obra, a més t'has d'ajustar a les parets, l'alçada, la textura, el color», explica Palomino.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris