algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

El Suprem evita l'arrest de Pinochet però no el salva de les proves mèdiques

La detenció de l'exdictador queda anul·lada i el jutge Guzmán el cita per al 22 de gener

Per al 22 de gener fixà el jutge Juan Guzmán Tapia la data de l'interrogatori a l'exdictador Augusto Pinochet, després que la Cort Suprema acollís positivament el recurs d'empara presentat per la defensa de l'ancià militar i que, en un inesperat gir, deixà sense efecte el processament i l'ordre de detenció que el mateix magistrat havia dictat contra el senador vitalici en el marc de la seva investigació de 74 assassinats en la Caravana de la Mort. Aquest petit però important triomf de Pinochet davant la justícia, si bé retorna al punt zero la seva qualitat de processat i de detingut "ja que ara, tècnicament, només es troba privat del seu fur parlamentari", confirma les sospites d'experts en matèries judicials que han assenyalat que la pressa del jutge Guzmán per processar l'exdictador li jugà una mala passada i li va fer passar per alt un detall que li ha costat aquesta derrota.

Però és que, per primera vegada en aquest llarg procés que ja compleix dos anys, el Suprem ordena al jutge Juan Guzmán interrogar directament Pinochet i, a més, li dóna un termini: no més de 20 dies. I si el magistrat, en base a l'interrogatori, troba proves suficients, ara podrà "sense que res ni ningú l'hi impedeixi" processar l'exdictador en el cas Caravana de la Mort.

Per això, Guzmán immediatament fixà l'interrogatori per al dia 22 de gener, data que no coincidirà amb la realització dels exàmens mèdics als quals s'ha aferrat la defensa del militar retirat. Així, per primera vegada, el 22 de gener Pinochet es veurà cara a cara amb l'home que passarà a la història per haver-lo desaforat, sotmès a procés i fins i tot ordenat la detenció domiciliària com a coautor intel·lectual en el segrest amb resultat d'homicidi.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris