algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
13°

Nova victòria de Pinochet en aconseguir proves mèdiques a un hospital militar

El Suprem xilè resoldrà avui sobre si continua el procés judicial contra l'exdictador

En una decisió dividida, la Primera Sala de la Cort d'Apel·lacions de Santiago va confirmar ahir la determinació del jutge que ha processat l'exdictador Augusto Pinochet en la qual ha decidit que sí que haurà de ser sotmès a exàmens mèdics, però que hauran de ser realitzats a l'Hospital Militar de la capital xilena.

La determinació, donada a conèixer ahir, afavoreix la defensa de l'exdictador, que va insistir que les anàlisis de salut demostraran que l'excomandant en cap no està en condicions de suportar un judici. Així mateix, aquesta decisió és un revés per als querellants ja que no consideren que el lloc assistencial elegit sigui el més adequat, a causa de la suposada imparcialitat dels que treballen allí: «tots funcionaris de l'Exèrcit».

No obstant això, la Cort d'Apel·lacions també va resoldre que cada una de les parts tindrà dret a designar un perit adjunt que presenciï i participi en els estudis mèdics, per donar garanties a defensors i querellants. En aquest sentit, l'advocat de la part acusadora, Hugo Gutiérrez, va rebutjar la decisió de la Primera Sala de la Cort d'Apel·lacions i va manifestar la seva molèstia per una decisió que, segons va dir, «clarament afavoreix Pinochet». Altrament, la Cort Suprema de Justícia resoldrà avui un recurs d'empara (habeas corpus) presentat a favor de Pinochet per anul·lar l'acte de processament que el jutge Juan Guzmán dictà l'1 de desembre, informaren fonts judicials.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris