muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

El poder econòmic i el polític obren les portes a Bush en la visita a Washington

El president rebé el suport del Col·legi Electoral i es reuní amb les autoritats monetàries

George W. Bush, començà ahir a construir ponts cap als poders legislatius i econòmics de Washington, mentre el Col·legi Electoral l'elegia amb els 25 delegats decisius de Florida com a president dels Estats Units. «He deixat clar que he vingut a Washington amb la intenció d'encarregar-me dels temes del poble», digué Bush en la seva primera visita al Congrés, com a president electe. Poc abans, Bush berenà amb el president de la Reserva Federal, Alan Greenspan a qui donà un «vot de confiança», esperançat a retenir-lo com a principal estrateg de la política monetària del país.

Bush, que arribà ahir dels EUA, acabarà avui la seva visita amb reunions separades amb el president dels EUA, Bill Clinton, i el vicepresident, Albert Gore. En el Congrés i amb Greenspan, Bush explicà que començarà el seu mandat amb iniciatives de consens, com en la reforma educativa, però descartà diluir el seu esforç per aprovar una reducció d'imposts d'1'3 bilions de dòlars en un termini de deu anys.

Els republicans semblen dividits entorn de si Bush ha d'impulsar ara el seu projecte per reduir els imposts durant el pròxim decenni o si són preferibles respirs tributaris graduals, que no comprometin tant el superàvit fiscal del país. Greenspan també va mostrar certa resistència a l'ampli pla de respirs fiscals del republicà Bush. «Vaig fer campanya en favor dels alleujaments contributius, i això és el que presentaré a la Cambra i al Senat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris