lluvia ligera
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

La llei que permet a Netanyahu tornar al poder divideix el Parlament

L'oposició dels ultraortodoxos a dissoldre el Parlament dificulta el retorn del candidat de la dreta

La Knesset (Parlament unicameral) israeliana va haver d'ajornar ahir fins avui de matinada la votació en segona i tercera lectura de les dues propostes de llei que decidiran la naturalesa de les pròximes eleccions, la «llei Netanyahu» i la de dissolució de la Cambra, informà el portaveu del Parlament israelià. Aquest ajornament es va deure «al nombre de diputats que s'oposen a una de les dues lleis i que desitgen expressar-se davant l'hemicicle abans de la votació», assenyalà la portaveu Giora Pordes.

La Knesset tenia previst votar en primer lloc el que la premsa denomina la «llei Netanyahu», l'objectiu de la qual és permetre a qualsevol ciutadà, encara que no sigui parlamentari, com l'antic primer ministre, Benjamin Netanyahu, ser candidat al càrrec, i després de la proposta de llei sobre dissolució de la Knesset. Benjamin Netanyahu, va assegurar ahir que manté el seu compromís de no presentar-se candidat a la prefectura del Govern, tret que es dissolgués la Knesset (Parlament israelià) i se celebrassin eleccions legislatives, segons assenyalà l'edició digital del diari israelià, Haaretz.

La candidatura de Netanyahu va rebre el revés ahir matí, quan el partit ultraortodox Shass va decidir votar en contra de la dissolució de la Knesset, fet que l'exprimer ministre havia assenyalat com a condició per mantenir la seva candidatura.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris