nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
13°

El Papa rebé el racista Haider

El papa aprofità per donar-li un document que condemna la xenofòbia i el racisme

89808

Haider afirmà que la «bona relació» que manté amb el papa Joan Pau II.

El Papa rebé ahir en el Vaticà el líder ultranacionalista austríac Joerg Haider, a qui féu entrega d'una còpia del seu missatge per a la Jornada Mundial de la Pau en el qual condemna la xenofòbia i el racisme, i a qui donà el rang de simple pelegrí, encara que no dubtà a fotografiar-se amb ell.

Mentre Haider era rebut en el Vaticà, diversos milers d'estudiants es manifestaren pel centre de Roma contra la presència del governador de la regió de Caríntia, en una de les nombroses concentracions convocades ahir a la ciutat contra el polític, acusat de racisme i xenofòbia.

Haider rebé una salutació amb un simple «bon dia» pel papa, segons precisà el portaveu vaticà, Joaquín Navarro, i després fou assegut, encara que en primera fila, devora la delegació austríaca. Al costat del pontífex només es col·locà el bisbe de Gurk, Egon Kapellari.

Durant l'audiència, el papa es limità a ressaltar el significat de l'arbre de Nadal per a l'espiritualitat cristiana i donà les gràcies als presents per decidir «ja fa tres anys» d'oferir l'avet al Vaticà amb motiu del Gran Jubileu de l'Any 2000. Fou la manera elegant de subrtatllar que l'arbre fou acceptat abans que Haider arribàs a ser governador de Caríntia.

A la fi, quan ja abandonaven els presents la sala Clementina del palau apostòlic, els foren entregades mig centenar de còpies del missatge papal per a la Jornada Mundial de la Pau, que es durà a terme l'1 de gener de l'any 2001, en el qual el pontífex fa una forta crida contra el racisme i la xenofòbia i demana que siguin acollits els emigrants.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris