algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

Les borses mundials i espanyoles cauen a causa de les tecnològiques

L'advertència d'escassos beneficis de Microsoft provocà un dia negre

Les borses de Nova York tancaren ahir, divendres, amb una fortíssima tendència a la baixa, arrossegades per les advertències del gigant de la informàtica Microsoft que no espera complir amb la seva meta de guanys. La mitjana Dow Jones perdé un 2'25 per cent, i el Nasdaq, índex tecnològic perdé un 2'76 per cent. En la sessió d'ahir les males notícies corregueren per compte de Microsoft, el gegant de la informàtica que informà anit que no aconseguirà complir amb les seves metes de beneficis per al quart trimestre, la primera vegada que decep als analistes en més d'una dècada.

L'empresa digué que en el quart trimestre del 2000 (el segon semestre fiscal per a l'empresa) aconseguirà uns beneficis d'entre 46 i 47 cèntims de dòlar per acció, menys que les expectatives dels analistes de Wall Street, que esperaven que l'empresa guanyàs 49 cèntims de dòlar per títol. La firma espera que les vendes en el trimestre siguin de 6.400 milions o 6.500 milions de dòlars, inferiors als 6.800 milions de dòlars que esperaven els analistes.

Les retallades a Telefònica, als valors tecnològics i a Repsol varen arrossegar l'Ibex-35 espanyol a la baixa en una sessió caracteritzada per les vendes en totes les places del continent europeu. En concret, l'Ibex-35 va recular un 1'65 per cent, i va tancar en 9.556'30 punts, mentre que l'Índex General va caure un 1'69 per cent, fins a les 910'22 unitats. L'Ibex Nou Mercat, per la seva banda, va retrocedir un 4'25 per cent i va acabar en 4.260'80 punts. La resta de mercats continentals també varen acabar amb retallades: Londres va recular un 2'20 per cent, mentre que París va perdre un 0'97 per cent. Frankfurt, al tancament de la resta de places europees, cedia bastant, un 2'09 per cent.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris